Stopy

Jsou dny kdy všechno je krásné, dokonalé, jako z pohádky. A pak se to najednou změní. Bez upozornění. Jakoby scénář vašeho života začal psát někdo jiný. To, co bylo včera je jen smutnou vzpomínkou. Nevíte jak dál, nemáte tušení, co vás čeká za rohem. Zázrak nebo smrt ? Máte hlavu plnou otázek - Proč? Proč Proč? Zoufale hledáte odpověď. Věříte v Boha, ale máte pocit, že je na míle daleko...


Ještě včera tu byl ráj - svět plný dětské radosti a smíchu! Dnes je tu svět, kterému nerozumím. Ticho, slzy, bludiště cest. A jen jedná je správná. Kéž bych věděla která...



7 komentářů:

  1. Rozumím ti, ach jak těmhle pocitům rozumím! A stejně tak moc, jak jim rozumím, tak málo chci, abys to byla zrovna ty, kdo tyhle pocity cítí.
    Jsi moje světlo Anie, tvoje příběhy, myšlenky, články jsou už dlouho mým světlem a já pro tebe světlo chci. Ne tmu, ale světlo.
    Ne, že bych někomu přála něco zlého, ale patříš mezi lidi, přestože se osobně neznáme, kterým přeji dobro nejvíc, nejvíc na světě!

    Kéž tě tyto myšlenky opustí. Kéž tě opustí, protože Bůh je blízko.
    Doufám, že jsi v pořádku. Nechci pro tebe nic zlého, naopak, chci, abys byla štastná.
    Drž se, myslím na tebe.

    Když mi bylo podobně zle jako tobě, pomohla mi jedna píseň, dost mi pomohla.
    "I see the tears on your face, I watch your friends walk away - Oh, I've been there too
    I've been there too! I see the nights you can't sleep, I hear your broken heart beat,
    Well, I've felt that too - Yeah, I've felt that too!

    For you, my body was broken, So you are never forsaken!
    Start walking with your head held high - The future is bright, Heaven's gates are open wide! Every trouble that you ever walk through - Peace, my child, I am, I am fighting for you!

    (You) tell me you're a lost cause maybe you're too far gone - Oh, that's not true!
    I gave up my last breath, So you can breathe again! I died for you, I died for you!

    Peace, my child, I am, I am fighting for you!

    (Možná je pošetilé myslet si, že tvé problémy spraví písnička. Nevím, jaké problémy jsou, a tak se omlouvám, jestli tohle nepomůže. Mně ano. Mně pomohlo slyšet tahle slova, protože už dlouho, dlouho hledám pokoj, klid, harmonii, a zapomněla jsem, že On je pokoj, on dává duši pokoj, mír a klid - tedy to, co hledám. Poslouchala jsem tehdy ta slova, a věděla to. Nechávala jsem téct slzy a věděla jsem, že je se mnou. Věděla jsem, že se mnou byl všechny ty noci, co jsem ležela v posteli a nemohla spát a vyčítala si všechny ty věci, a nedokázala ani brečet, jenom jsem ležela, a ležela, a mysl mě hnala do těch nejčernějších zákoutí mysli - a nenechala mě spát...
    Pro příště už budu vědět, že at se stane cokoli, on dá mé duši mír. Už vím, kde prosit, na jaké dveře tlouct.

    Zase upadneme, zase budeme pochybovat - ty i já, budeme hledat správnou cestu, ale on je, co říká.
    "Peace, my child, I am. I am fighting for you."
    (Kdyby sis tu píseň třeba chtěla poslechnout, je to Ten Avenue North - Fighting for you).

    Nechci, aby tenhle komentář byl o mně, jen jsem chtěla pomoct, protože mně slova téhle písně opravdu velmi pomohla. Proto jsem je napsala, protože chci a doufám, že pomůžou i tobě.

    Lidský pozemský život je stále o kyvadle. O záblescích světla, o pádech dolů - ale hlavně, o naději. O tom, že po každém pádu se musíme zase zvednout, a zase hledat světlo.

    I mně se zdálo - a dosud zdává, že je Bůh daleko. Ale díky té písni vím, že je to jen iluze, že je to jen pocit, že to není pravda. Sice to bolí, sice nevím, proč tyto pocity mám, ale vím, že to není pravda, že nejsme opuštění.

    S přáním pokoje a lásky do srdce, Lillen.
    Mám tě ráda, a pamatuj si, že jsi světlo a svítíš na cestu jiným lidem a ukazuješ jim důvod, proč se nevzdávat a proč ze sebe vydat to nejlepší. Mně ano. Sama za sebe vím, jak těžce se mi bojuje s malomyslností - ale nepodléhej jí. On tě má rád. Vím to. Ať se stane cokoli, vždycky tu pro tebe bude. ♥ Má pro nás ten nejlepší plán. Ještě to nechápeme, ale vím, že jednou to pochopíme. (Pochybuju o tom sice, to přiznávám, ale moje duše to ví. Lidský omezený rozum třeba ne, ale nesmrtelná duše to ví.)
    ♥♥♥ Pokoj a láska s tebou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lillen! Strašně moc ti děkuji za krásná slova povzbuzení. Písnička je nádherná. Určitě si ji přidám na seznam těch, které pomáhají v těžkých chvílích. Neboj se, jsem v pořádku. Nešlo ani tak o mě jak o někoho mi hodně blízkého. Teď už je to snad lepší. Věřím v Boží pomoc. Vím, že on slyší mé modlitby, a i když to není vždy jednoduché, nepřestala jsem doufat. A pokud jsem tvým světlem, budu. Budu ti svítit dokud budu moct. Omlouvám se, že jsem tu delší dobu nebyla. Pokusím se psát častěji a dělat ti radost. Jsi skvělý člověk a zasloužíš si v životě jen to nejlepší!! Máš velké srdce. Děkuji za všechno :)

      Vymazat
    2. Jsem moc ráda, že se ti ta písnička líbí :) patří mezi mé nejoblíbenější :)
      Děkuji za tvá slova :) Jsem ráda, že jsi zpátky, a budu si sem stále chodit pro svůj "olej do petrolejové lampy" :)
      Krásný den!
      Jsem ráda, že jsi v pořádku :).

      Vymazat
  2. Znám to... chvíli se daří a pak najdwnou jako by si řekl život že už toho bylo dost přijde další rána a vše je zas na nic. Proč nemůže být stále hezky nebo aspoň přijatelně. Život nás asi zkouší a jen protože ví že to zvládneme tak nám hází klacky pod nohy :/.
    Asi tě potkalo něco nehezkého...možná rozpad vztahu jak se asi zdá, nebo něco jiného co zabolelo... mrzí mě to a přeji ti ať se to co nejdříve spraví a opět se ti začne dařit... musíš být silná...zas bude dobře ;) vše má nějaký smysl i když ho člověk zprvu nevidí...bude lépe uvidíš ;) PS: Já se řídím jedním mottem- nebreč že něco skončilo, buď rád, že se to vůbec stalo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, vím , že bude lépe. Nešlo o rozpad vztahu, ani o přímo o mě. Spíš o někoho, kdo mi je blízky a jeho problémy mě trápí stejně, jako by byly moje.
      Tvoje motto je hezké, ale bohužel k situaci, o kterou šlo se moc nehodí. Každopádně díky za hezký a povzbudivý komentář. Vím, že bude líp. Vždycky je. Protože, jak říkáš, všechno má nějaký smysl. Jen je třeba se na to podívat z toho správného úhlu :)

      Vymazat
  3. Nádherná, i když smutná a melancholická báseň. Ale moc se mi líbí slova, jaká jsi zvolila. Taky mám někdy takové pocity, ale myslím, že to občas každý.

    OdpovědětVymazat
  4. Kéž bych věděla, která je ta správná...i já se zrovna teď ptám....

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :) Přeji krásný zbytek dne!