Knižní září

Další měsíc máme za sebou, což znamená, že je na čase shrnout co se dělo v mém knižním světě, a dát vám pár tipů na skvělé knihy! V září jsem měla ještě prázdniny, takže na čtení bylo poměrně dost času. V příštím měsících to bude asi trošku horší. Škola, práce a psaní bakalářky mi asi dají trochu zabrat. Abych řekla pravdu, už se nemůžu dočkat na červenec, až ty dva semestry budu mít za sebou!
Ale vraťme se ke knihám...

Přečtené knihy: 5
V září jsem přečetla pět krásných knih, což je dohromady 1424 stran! Opět se musím pochválit.
O třech z těchto knih jsem psala v srpnu, v rozbalovacím článku plném tipů na levné knihy z buxu.
Jsou to Vykonavatel, Nefilim a Zavři očka svý. První dvě se mi líbily, i když jsem od nich čekala trošku víc. Hodnotila bych je asi 3/5. Zato kniha Zavři očka svý mě opravdu mile překvapila, proto bych ji dala vyšší hodnocení, totiž 4/5. Jako další jsem přečetla druhý díl severské krimi s mým oblíbeným Patrikem Hedströmem- knihu Kazatel od Camily Läckberg. Tuto autorku miluji! Je to sice zatím třetí kniha, kterou jsem od ní četla, ale opět bych ji dala plný počet bodů. Nikdy mě nezklame, vždycky se čte jedním dechem a drží v napětí od začátku do konce! Na konci září jsem se vrhla v neznámé vody a sáhla po knize Na ostří hřebenu (E. Kishon). Vypráví o tom, jak vlasatí lidé bojují s holohlavými. Zdá se to jako naprostý nesmysl, ale je to geniální alegorie na fašismus a tažení proti židům. Pokud jste nečetli, rozhodně doporučuji. Ode mě si kniha získala 4/5 bodů! Vážně stojí za přečtení. 

Půjčené knihy: 0 a Koupené knihy:0
V tomto měsíci jsem si nic nepůjčila, ani nic nekoupila. Tak se mi zdá, že v těchto bodech bude převažovat nula ještě dost dlouhou dobu. Důvod ? - Darované knihy. Ano, je to tak. V září jsem "dědila". Dostala jsem několik desítek knih po dědovi. A spolu s nimi nádhernou knihovničku. Zatím ji ještě nemám doma, ale nemůžu se dočkat chvíle, až dorazí a já se budu hodinami prohrabovat v knížkách, ukládat je na poličky, třídit, prohlížet, rovnat. Možná jsem jako malá, ale zasnít se mezi knihami je pro mě opravdu uklidňující. Zvlášť teď, když se toho děje tolik, mám hodně práce a starosti s bakalářkou. Prostě se na to těším jako malá na Vánoce. Bude to osvobozující!

A co vy? Rádi utíkáte odpočívat mezi knihy? Přečetli jste v září něco zajímavého? Pokud ano, budu ráda za vaše tipy :)

11 komentářů:

  1. Dobře, fakt se cítím zahanbená :D Přečetla jsem za září jen odstavec z knížky "Tak proto Věřím", a několik stránek z Boccacciova Dekameronu... :)
    Budu se těšit na recenze, jinak... ten Dekameron byl tak trochu můj splněný sen. Vždy jsem si ho toužila přečíst, jenže mě pohled na něj v knihovně vždy odradil - ne proto, že je tak "dlouhý". že to bude dlouhé čtení - ale proto, že je tak objemný! :D
    Když jsem v levných knihách narazila na vydání za 99 korun, které se mi dokonce vlezlo i do větší kabelky, neváhala jsem ani minutu! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za krásné tipy na knihy. Tak proto Věřím si určitě ráda přečtu. Dekameron jsem zatím taky nečetla, takže pokud budu mít čas, určitě to napravím :)

      Vymazat
  2. Moc pěkné kousky :) Asi se také budu muset vydat na lov do Levných knih :) Hezké čtení :)

    OdpovědětVymazat
  3. Wow, člověka nikdy nenapadne spočítat kolik stránek vlastně přečetl. 1424 je pěkné číslo.:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jednou jsem byla zvědavá, kolik jsem toho vlastně přečetla a od té doby to počítám pravidelně :)

      Vymazat
  4. Já teď čtu nějak míň, ne že bych neměla náladu, ale doposud mě nějak opustila chuť. Něco málo jsem ale přečetla. Ale jak teď jezdím metrem a pozoruju lidi číst vše možné, chuť na nějaké dílko se v mě opět začala klubat :) tak snad vydří. A jinak taky zbožňuju odpočívat mezi knihami prohrabovat se v nich a nacházet poklady- takhle moc ráda chodím do antikvariátů- nedávno jsem tam opět objevila něco co jsem dlouho sháněla. Jinak tvé knihy působí zajímavě, možná po některých šáhnu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Knižní nechutenství jednou za čas chytne každého. Mi se to taky stává :) Je třeba to překonat a pak se zase čte jedna radost :)

      Vymazat

Děkuji za komentář :) Přeji krásný zbytek dne!