8. díl - Ve společné domácnosti











Milí čtenáři,
možná jste se trochu divili, že se už dlouhou dobu neobjevil další díl. Hlavně jsem nepsala proto, že jsem nechtěla lhát. Seriál se jmenuje Mluvit, ptát se, milovat a protože jsem měla menší vztahovou krizi a to mluvení, ptaní a milování mi moc nešlo, nedovedla jsem si představit, že bych pro vás psala článek a přitom si vůbec nebyla jistá tím, že to co píšu, má opravdu smysl a funguje. Naštěstí jako všechny předchozí je již krize zažehnána a já se opět pouštím do psaní!
Minule jsme se věnovali společnému bydlení, tomu, jak by měl vypadat náš dům nebo byt. Dneska bych se chtěla podívat na to, jak by měla vypadat domácnost. S každým další článkem se budu víc a víc zaměřovat na věci, které by měli partneři řešit před svatbou ( nebo ve chvíli kdy se rozhodnou společně žít). Singlům se omlouvám, možná vás ty články už nebudou bavit. Přesto budu ráda za každého člověka, který si to přečte a komu to v něčem pomůže. Hlavně nezapomínejte, že společné rozhovory jsou základem. Není to hloupé, když některé věci řešíte dopředu. Je lepší vědět co čekat, než být pak nepříjemně překvapený :) Takže se hezky posaďte a dneska si rozdělíme úkoly! Nebojte, bude to krátké. Přeji hezké čtení :)


zdroj: pixabay

Jak bude vypadat naše domácnost ?

Jste zasnoubení a čeká vás svatba? Nebo jen chystáte společné bydlení ? Možná už máte vybrané místo, kde budete bydlet, postavený dům, koupený byt a teď jen každý v duchu tiše přemýšlíte, jaké to bude. Proto bych vás chtěla dneska trošku nakopnout, abyste o tom nemlčeli a společně si promluvili, jak si tu domácnost představujete. Pokud to neuděláte, možná se pak budete divit, proč jste na všechno sama /sám. Proč všechno vypadá jinak než jste si představovali. Potom vám nezbude nic jiného než jen začít nepříjemný rozhovor na téma: Co bys všechno měl/a dělat u nás doma a neděláš! Nebo po nocích snít o tom, že se probudíte doma u maminky. Asi mi dáte zapravdu, že takhle NE! Promluvte si o tom, než spolu začnete bydlet! Svěřte se se svými představami, rozvrhněte si co, kdy, jak často budete dělat. Oba jste vyrůstali v jiné rodině, kde domácnost vypadala jinak. U někoho se uklízelo jednou za týden, u někoho jednou za měsíc. Někomu maminka servírovala k obědu tříchodové menu, někomu musel stačit pouze hlavní chod. Někteří jsou zvyklí na bábovky a buchty tři krát za týden, někteří pekli jenom o Vánocích a narozeninách. Každý jsme jiný a každý máme jiné zvyky. Než se k sobě nastěhujete vyřešte, kdo co bude dělat. Nenechávejte chod domácnosti jenom na jednom. Domluvte se, co kdo dělá sám, a v čem si pomáháte. Vy můžete uklízet, on zatím bude dělat oběd, nebo obráceně, nebo všechno společně. Je to na vás. Někomu stačí jedno teplé jídlo denně, někomu ne. A jak to bude vypadat, když budete v práci?  Budete jíst někde ve městě, nebo pak doma společně? Kdo bude dělat nákupy?
Vyřešte to, dokud je čas :) Potom totiž přijdou děti a těch úkolů na rozdělení budete mít mnohem víc. A pamatujte, že pak to budete vy, kdo bude dávat příklad vaším dětem.

Nevíte kam dál ?

2 komentáře:

  1. Říkala jsem si, kde tě máme :). Ale chápu to... vztah občas projde krizí a člověk pak nemá na nic náladu. Ale moc dobře že se to vyřešilo ;).
    Jinak společné bydlení je poslední dobou u nás s přítelem často diskutované téma. Zatím jsme celkem mladí a mě by to asi zatím naši nedovolili, ale už víme že bychom spolu chtěli bydlet a zvládli bychom to. Poslední dobou to totiž i tak trochu testujem. A protože minulý týden jsme spolu byli skoro celý týden v kuse u mě na kolejích a nelezli jsme si na nervy a i si roztřídili nějak činnosti, došlo nám že by to asi šlo. Myslím že bychom se domluvili co a jak, zas tam extra odlišné zvyky nemáme... jen si asi budem muset ještě chvíli počkat... na finance a povolení od mých rodičů... ale i tak se na to neuvěřitelně těším. Společná domácnost musí být něco krásného.

    OdpovědětVymazat
  2. :D Mnoh, mě tyhle články stále baví, i když jsem single :) Myslím, že jsi to napsala moc hezky, a že tohleto je opravdu hodně důležité na uvážení :)
    Mně tyhle věci od určité doby hodně fascinují - ty rozdíly v tom, jak kdo žije, takže si nedělej starosti, že by mě to nudilo :) Přemýšlím třeba nad těmi rozdíly, jak to vypadá v domácnosti, kde se peče každý den, kde se nepeče vůbec, apod. :) Že všichni jsme rozmanité dílo jednoho Stvořitele :)
    Měj se moc hezky, a jsem ráda, že se krize vyřešila :) ♥
    Ať se ti daří ve všem, do čeho se pustíš :)
    L.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :) Přeji krásný zbytek dne!