Recenze: Nejbohatší poustevník - Doughlas Batchelor, Marylin Tooker

Kniha o životě a boží lásce. Skutečný příběh D. Batchelora, který žil v jeskyniMáte někdy pocit, že vás Bůh opustil, že nic nemá smysl? Ztratili jste se na stezce vlastního života nebo jste změnili směr a vydali se úplně špatnou cestou? Máte pocit, že jste k ničemu, nic jste nedokázali, jste sami a nemáte pro co žít? Nebojte se, jen věřte! Bůh není účetní, nezapisuje si všechny vaše chyby, nedívá se na vás skrze všechno zlo, které jste napáchali. Bůh je milující otec, volá vás a čeká s otevřenou náručí.

Stále tomu nemůžete uvěřit? Mám pro vás tedy krásné svědectví v knize Nejbohatší poustevník, která vypráví skutečný životní příběh Dougha Batchelora. V 16 letech mohl mít všechno, co si jen lze za peníze koupit. Přesto se nikdy necítil šťastný. Špatně se učil, často musel měnit školu. Byl náctiletým chlapcem, když si uvědomil, že nemá pro co žít. Měl rodinu, ale přesto byl sám, cítil se opuštěný, utlačovaný, k ničemu. Bral drogy, kradl, byl ve vězení. Přemýšlel o sebevraždě. Jednoho dne udělal radikální rozhodnutí a utekl od civilizace. Své útočiště našel v horách v Kalifornii. Teprve tam se začal cítit volně. Žil jako poustevník a nechybělo mu nic. Jednoho dne ze zvědavosti otevřel starou zaprášenou knihu, kterou kdosi nechal v jeskyni. Byla to Bible...od toho dne se v jeho životě začaly dít neuvěřitelné věci...


Tato kniha je pro mě krásným důkazem Boží lásky. Ukázala mi, že Bůh je tady pro všechny, bez ohledu na to, jací jsme. Miluje nás a proto nám napsal krásný dopis, ve kterém nalezneme odpovědi na všechny naše otázky - Bibli.


Pokud si procházíte těžkým obdobím, určitě zkuste vzít do ruky knihu Nejbohatší poustevník, otevřete ji a přečtěte si několik stránek. Jsem si jistá, že když ji začnete číst, už nepřestanete! Je třeba si uvědomit, že každé slovo v knize je pravdivé. Nejedná se o smyšlenou fantasy povídku, ale o skutečný příběh, skutečného člověka a skutečného Boha! Boha, který vás miluje stejně jako Dougha. Dovolím si tvrdit, že příběh je na tolik poutavý, že se bude líbit i nevěřícím lidem.

Kdy ČÍST:

  • věříte v Boha
  • hledáte Boha
  • hledáte povzbuzení
  • procházíte si těžkým odbobím
  • chcete knihu podle skutečné události 
Kdy NEČÍST:

Abych řekla pravdu, nevím. Každý z nás to má někdy těžké, všichni jsem už zakusili pocit samoty, smutku, zoufalství. Tato kniha je skvělým povzbuzením, pro každého! 

HODNOCENÍ:

Kniha: 5/5 - Krásný příběh, kterému opravdu nemám co vytknout!
Oblálka 3/5 - Nijak zvlášť nezaujme, ale ani neurazí. Myslím však, že v případě této knihy, obálka ani není podstatná. Kniha obohatí vaší knihovnu ne tím, co je zevnitř, ale tím, co skrývá uvnitř.


Po návratu do jeskyně mě nepřekvapilo, že moje zásoby zmizely. V Novém Mexiku jsem strávil tři měsíce a přátelé si mysleli, že jsem zemřel. Překvapilo mě však, že Bible stále ležela na svém místě. Můj vnitřní hlas mě vybízel: Vezmi ji a čti Doughu. Nevěnoval jsem tomu pozornost a odložil čtení na později(...)

(...) Jákobův příběh mi připomněl můj vlastní život. Přelstil otce i bratra a musel utéct, aby si zachránil holý život. V duchu jsem počítal, kolikrát jsem já utekl z domova. Okamžik, kdy se Jákob setkává se svým bratrem, mi téměř vehnal slzy do očí. 


2 komentáře:

  1. Prostě... wow. Děj knihy zní moc dobře a přiznávám, že mě celkem šokoval (v pozitivním slova smyslu). Už nějaký čas přemýšlím nad poutnictvím a poustevnictvím, co lidi k takovým radikálním činům, změnám třeba vede...
    Myslím, že tohle je hodně silný příběh. A děkuji za recenzi. Přečetla jsem si ji hned ten den, kdy se tu objevila, tak se omlouvám, že komentář píšu až teď :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, jsem ráda, že tě recenze zaujala ;) Jak říkáš, je to silný příběh, ale opravdu stojí za to! Doporučuji!

      Vymazat

Děkuji za komentář :) Přeji krásný zbytek dne!