Recenze: Zázrak každý den - Regina Brett



Kniha o životě, lásce, Bohu, naději pro všechny ztracené. Potřebujete zvednout sebevědomí? Najít správnou životní cestu. Tahle kniha bude pro vás to pravéŽivot většinou není procházka růžovou zahradou. O tom ví své i autorka této knihy Regina Brett. Má za sebou dlouhý boj s rakovinou, negativními emocemi, bezmocí. Neztratila naději a víru a vyprávěla o svém životě lidem okolo sebe. Kdysi pouze americká spisovatelka a novinářka, dnes autorka knížek známá na celém světě. Byla několikrát nominována na Pulizerovu cenu. Ukázala světu, že z každé těžké situace existuje cesta ven. Ve svém okolí nalezla mnoho lidí, kteří ji svými vlastními příběhy pomohli najít sílu bojovat. Tyto příběhy společně se svým vlastním sepsala v knize Zázrak každý den, aby ukázala lidem na celém světě, že pokud něco nejde, neznamená to, že je to nemožné. 

Je velmi snadné nechat se zavalit problémy a nepříjemnostmi a utápět se v nich. Většina lidí čeká na "zázrak", který vše vyřeší za ně. Říkají: "S tím by se mělo něco dělat!" Čekáme, až něco udělá někdo jiný! Ale zázraky za nás neudělají jiní. Musíme se o ně pokoušet sami, každý sám za sebe a při každé příležitosti.

V knize nalezneme 50 lekcí, které nás naučí, jak milovat život, těšit se z každého východu slunce, věřit v zázrak, nikdy neztrácet naději. Dozvíme se jak mluvit s lidmi, jak jim porozumět, jak najít cíl vlastního života abychom se sami se sebou cítili dobře. Autorka knihy má pro vás pořádnou dávku energie a motivace na každý den! Zdůrazňuje, že každý člověk je důležitý, má svůj úkol, pro který byl stvořen. Nikdo z nás není na tomto světě zbytečně! Nemusíme hory přenášet, abychom změnili někomu život. Někdy stačí jenom kapička, malé gesto, úsměv. Můžeme udělat něco, co nám připadá jako maličkost, malichernost a nepodstatná věc, ale pro druhého člověka to může znamenat opravdu hodně a změnit mu život. Autorka nám ukazuje životy prostých, obyčejných lidí. Lidí, jako jsme my. Nikdo z nich neudělal nic velkolepého, a přesto příběh každého z nich má obrovský vliv na životy lidí na celém světě. 
Kniha se mi opravdu moc líbila, a jsem si jistá, že se k ní ještě v budoucnu několikrát vrátím. Naučila mě pochopit smysl života, lásky a uvěřit, že i já, i když jsem jenom kapkou v oceánu lidskosti, můžu ovlivnit něčí život. Můžu být pro někoho zázrakem! 

Ideální je číst si každý den 1-2 lekce, dělat si poznámky a přemýšlet o tom, co vám chce autorka říct.

HODNOCENÍ:

Kniha – 5/5 – krásná kniha k zamyšlení. Ideální, pokud máte v životě nějaké trable a potřebujete povzbudit. Doporučuji!

Obálka- 3/5 - moc se mi nelíbí, ale zase je to motivační kniha, takže nevím, co jiného bych čekala. Minimalismus je fajn, ale možná bych změnila barvy, ladila knihu spíš do uklidňující zelené. Nevím, každopádně bych si s tím pohrála trochu jinak.

3 komentáře:

  1. Oh, máš nový layout, krásný! Moc se mi líbí.
    Knížka vypadá zajímavě, a s názorem na layout souhlasím, nebo spíš - mně osobně přijde takový, odbytý, nezajímavý... =)
    Měj se hezky, LB

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pomalu se ty layouty učím :D Děkuji, taky jsem spokojená. Zatím je to asi to nejlepší, co jsem dokázala vytvořit. Chtěla bych ten blog zase trochu rozjet, vdechnout tomu život. Jenže časově je to dost náročné, tak uvidíme...:)

      Vymazat
    2. Fakt moc hezký, čistý, a líbí se mi ten font u nadpisů článků, a v menu, a tak :)

      Vymazat

Děkuji za komentář :) Přeji krásný zbytek dne!