Srpen s knihou

Prázdniny jsou za námi a já mám pro vás další měsíc s knihou. Tedy abych se vyjádřila přesně- prázdniny jsou za vámi :D Já jako studentka vysoké školy mám totiž nárok na trochu delší volno, takže ještě měsíc budu lenošit doma. Ale vraťme se k tomu, co se dělo v mém knižním světě v srpnu. Na čtení jsem měla zase trochu méně času, protože jsem pracovala, byli jsme v Krkonoších a pořád se něco dělo.

Přečtené knihy - 4 
V tomto měsíci jsem přečetla jenom čtyři knížky, ale všechny jsem si naprosto užila. Dohromady je to krásných 1357 stran, což je myslím docela dost! Jako první jsem přečetla další díl z mé oblíbené série s Harym Holem, totiž knížku Pentagram. Je to opravdu dokonalá detektivka, která se mi vážně moc líbila. Možná to byla dokonce nejlepší kniha, kterou jsem od Jo Nesbyho četla. Po přečtení této krásky jsem se chtěla trošku odbourat, přijít na jiné myšlenky a změnit žánr. V poslední době čtu hodně detektivek a thrillerů a už to chtělo změnu. Proto jsem zapátrala v mé knihovničce a narazila na starší knížku, kterou mám po rodičích - Město malomocného krále. Je to dobrodružná kniha, která se hodí jak pro dospělé, tak pro mládež. Velmi mile mě překvapila, přečetla jsem ji jedním dechem! Potom jsem se vrhla na Purpurové řeky. Je to geniální thriller, který opravdu můžu doporučit! Naprosto skvělá zápletka, hodně akce, napětí. Nebojte, určitě udělám recenzi :) Jako poslední tady mám knížku Vykonavatel. Už jsem se o ní zmiňovala v článku o nových knižních přírustcích. Psala jsem, že mi anotace připomíná knihy Dana Browna. Po přečtení jsem přeci jen změnila názor. Je to víc psychologická kniha. Nic podobného jsem zatím nečetla. Pořád přemýšlím, co si o ní myslet. Víc si pak přečtete v recenzi.

Půjčené knihy - 0
V tomto měsíci jsem v knihovně nebyla. Mám teď dost svých knížek.


Koupené knihy - 4
V srpnu jsem ve slevách na buxu koupila čtyři krásné knihy.
Podrobnější informace najdete v tomto článku.


Darované knihy - 0
V srpnu jsem bohužel žádnou knihu nedostala

Co jste v srpnu přečetli vy?
Jaké knihy jste nakoupili?

Budu ráda za vaše tipy :)

6 komentářů:

  1. Krásné knížky :) Je ten Pentagram podle tebe lepší než Sněhulák? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sněhulák je opravdu skvělá kniha, ale asi v polovině jsem začala tušit kdo je vrah. A taky ten konec mi přišel trochu naivní. To, že Harry tušil, že nesmí otevřít dveře a lezl oknem a všechno kolem toho. Nebudu psát detaily, protože nevím, jestli jsi knihu četla a pokud ne, nechci moc prozradit :)
      Naopak u Pentagramu mě konec velice překvapil, neměla jsem vůbec tušení, kdo by mohl být vrah. Přesto je pro mě docela těžké srovnávat ty dvě knihy. Obě byly skvělé, četly se jedním dechem!

      Vymazat
  2. Já mám rozečtený třetí díl Sirotčince slečny Peregrinové a pak nějakou motivační literaturu :). A mám objednanou ze zahraničí knížku o raw stravě :).

    fellienm.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O Sirotčinci jsem taky přemýšlela. Líbí se ti ?

      Vymazat
  3. Musím říct, že... já jsem v srpnu žádné knížky nepřečetla. A vlastně ani v červenci. Prostě jsem na to neměla čas :(
    Budu se muset naučit si na knížky najít čas, ale teď jsem pracovala osm týdnů v kuse, a ve volném čase si psala nějaké věci do šuplíku, kreslila, přemýšlela a dívala se na seriály... a čas na knížky nezbyl.
    Budu na tom muset zapracovat :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem neměla čas na čtení během roku, takže jsem si to o prázdninách opravdu užívala :) Za to jsem neshlédla žádný seriál, nic nenakreslila ani to psaní do šuplíku mi moc nešlo...Každý hold relaxuje jinak :)

      Vymazat

Děkuji za komentář :) Přeji krásný zbytek dne!