Před soudem


2 komentáře:

  1. To je hodně smutná báseň a hodně pravdivá. I když, dnes by spíš dítě sbalila sociálka a šoupla je do děcáku, pokud by matka své dítě neuživila (to je realita, prý se to opravdu děje, místo aby matce přidali, tak jí dítě seberou).
    Při čtení té básně jsem si vzpomněla na slavný román Bídníci a příběh Fantiny, matky malé Cosetty. Jak kvůli dcerce dřela, aby vydělala nějakou korunu, později se živila prostitucí a pak prodávala všechno, co na ní bylo ještě cenného. Strašný život.
    Pak se mi ještě vybavil starý román Děti Zuzany Čenkové, která už ze zoufalství chtěla své děti prodat, protože je nemohla uživit.
    A nakonec se mi vybavila jedná krátká zpráva o ženě, která zabila sebe i své tři děti, protože už nemohla dál, byla bez práce, nemohla je uživit a zřejmě pro ni představa, že by o své děti přišla jejich rozstrkáním do děcáků, byla nepřijatelná. Těžko říct. Zoufalí lidé dělají zoufalé věci.
    A politici bez srdce, zato s tučnými konty, byli, jsou a budou též, bohužel.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc, že jsi zmínila tyto příběhy. Román Děti neznám, ale určitě se po něm poohlédnu. Jak říkáš, zoufalí lidé dělají zoufalé věci- to je smutná pravda a ze srdce si přeji, aby těch lidí bylo co nejmíň.

      Vymazat

Děkuji za komentář :) Přeji krásný zbytek dne!